Cum ne aparam de influenta nociva a electrosmogului, cum facem fata poluarii electromagnetice?

Cum ne aparam de influenta nociva a electrosmogului, cum facem fata poluarii electromagnetice?

Comunicatiile moderne aduc cu ele la pachet si multe probleme nedorite. Relatia omului cu "tehnologia" trebuie asezata deja pe alte baze, altfel riscam sa alteram dramatic calitatea vietii nostre.

Deja o parte dintre noi simte si partile rele ale tehnologiei, alta parte inca nu constientizeaza.

Pentru profesionistii care proiecteaza sau amenajeaza incinte de locuit sau de lucru este o provocare sa invete sa raspunda cerintei "protectie electromagnetica".

In ultimii ani sunt tot mai multe persoane suferinde si se previzioneaza ca numarul lor va creste odata cu trecerea la noiile generatii telecom.

Electrosensibilitatea este deja o boala cunoscuta in Europa si pentru care se incearca sa gaseasca solutii.

Din pacate problema nu este simpla si presupune constientizare si atutudine din partea utilizatorilor depotriva cu promovarea si respectarea "Principiului Precautiei" din legislatia europeana de catre autoritati.

Pana cand cineva ne va purta de grija, va trebui sa ne luam singuri masuri.

Lucruri simple si de bun simt ne sunt la idemana insa nu sunt "confortabile". 

In primul rand, in locuintele noastre trebuie sa facem pe dos de cum am fost idemnati de reclama comerciala a companiilor telecom. Nu folosim wifi, ci ne cablam! Informatia trimisa pe cablul ecranat este mult mai "sanatoasa" decat cea trimisa prin eter.

Daca nu mai dorim sa facem acest lucru..macar oprim router-ul noaptea..folosind un automat programabil.

Folosim acasa telefonul mobil cat mai putin si doar pentru comunicatie. Apelam la un terminal cablat pentru informare sau divertisemnt.

In jurul nostru putem aduce plante...plante ornamentale care prin prezenta lor energizeaza si sustin organsimul la un nivel rezonabil. Unele dintre ele, chiar s-au dovedit, pot a absobi o parte dintre radiatiile emise de echipamentele electronice. Printre aceste plante se numara: aloe vera, ficusul, planta-paianjen, cactusul, plantele suculente.
Aloe vera - extrem de cunoscuta pentru proprietatile sale pentru piele, medicamente si par, aceasta planta are o serie de alte calitati. Aloe vera este capabila sa absoarba niveluri ridicate de radiatii si sa le transforme in oxigen respirabil. Datorita proprietatilor sale radioprotectoare trebuie sa plasati aceasta planta in linie dreapta fata de dispozitivul care emite radiatii.
Ficusul - este o planta de interior care absoarbe radiatiile daunatoare este cea mai eficienta planta atunci cand este tinuta langa gadget-urile electronice. Este cunoscuta pentru proprietatile sale radioactive, este o planta usor de intretinut si purifica aerul.
Cactusii - au beneficii in mentinerea radiatiilor departe de oameni. Este o planta foarte benefica, mai ales cand este pozitionata langa calculator/laptop, ajutant la absoarberea radiatiilor ambientale care din jurul biroului/dormitorului. 
Plantele suculente - cunoscuta nu doar pentru frumusetea sa, aceasta planta poate fi pastrata pe biroul dvs, eliminand radiatiile din camera.
Planta paianjen - aceasta planta poseda calitati de reducere a poluarii aerului si absoarbe radiatiile.

Sunt persoane care au nevoie sa stie cum se pot proteja si cum pot limita influenta echipamentelor de telecomunicatii in locuintele lor ca sa poata trai aproape de normal si sa tina sub control afectiuni proaspat diagnosticate legate de influenta nociva comunicatiilor wifi. Mai ales ca vor aparea din ce in ce mai multe obiecte care intra in comunicatie, odata cu "internetul lucrurilor".

Nu ne putem impotrivi "tehnologiei" - dupa cum imi spunea deunazi un tanar. Ca inginer de telecomunicatii nici nu vreau. Insa trebuie sa invatam sa folosim tehnologia cat mai sanatos cu putinta. Si sa ne purtam de graia, caci nimeni nu o va face.

Daca aveti manifestari de electrosensibilitate sau banuiti tehnologia de telecomunicatii sau infrastructura de retele electrice a fi la baza unor probleme de sanatate ale dvs, ne putem scrie. Va ajutam probono sa limitati efectele ei fara sa renuntati la ea.

Pentru arhitecti si designerii de interior: ne puteti contacta pentru orce informatie stiintifica/ tehnica necesara.

Mare atentie la copii. Organismul lor absoarbe mult mai multa radiatie decat al adultilor. Pentru ei trebuie sa facem tot ce putem. E dreptul lor sa traiasca intr-o lume cat mai putin poluata, inclusiv electromagnetic.

Comentarii