Locuintele noastre: sanctuar de sanatate sau incinte periculoase?

Locuintele noastre: sanctuar de sanatate sau incinte periculoase?
Toti stim cat de importanta este locuinta pentru viata noastra. Iar mai apoi incintele in care lucram..aceia care lucram la interior.
Destul de putina lume este preocupata de calitatea locuirii. Standardele s-au schimbat pentru ca omul modern vrea multe obiecte si materiale in jur iar acestea aduc cu ele si multe probleme de sanatate.
Traim in locuintele noastre fara sa stim daca ele sunt pentru noi..Inger sau Demon!
Poluarea interioara s-a diversificat si ne ataca din multe directii. De unele pericole suntem constienti, de alte nu. Si sunt multe.
Astazi vom vorbi de substantele emanate de materialele folosite la mobila si obiectele de interior. Cele pe care mobila noastra spre exemplu le duce in casa omului.
 
Placa de pal melaminat are multa "chimie" in compozitia ei. De unde atata lemn? 
Ati observat ca in ultimii ani pal-ul are un miros crescut. Cei mai in varsta stiu diferenta.

Ce se poate face ca sa limitam aceasta infuenta?

Sunt doua tipuri de masuri: una constructiva care tine de producatorul de mobila si una de utilizare. Cantuim toate partile placilor care nu se vad. Astfel emisia de substante volatile este aproape in totalitate oprita. Aproape, pentru ca la gaurile de balamale nu prea avem ce face, in afara unei impregnari inainte de a monta balamaua.

Daca totusi clientul reclama mirosuri nedorite (anumite persoane au o sensibilitate anume sau sunt alergice/ au afectiuni) se poate recurge la ajutorul plantelor ornamentale! Da, ati auzit bine.

Natura ne ajuta - pana la un anumit punct daca o respectam, daca nu suntem lenesi si daca..ne place.
Ficusul si Aloe Vera sunt plantele care ne pot pazi pana...se stabilizeaza substantele volatile nedorite. Ficusul absoarbe formaldehida. Exista o specie de ficus care se hraneste chiar cu formaldehida. Aloe vera, planta cunoscuta de peste 6000 de ani si care nu lipsea din casele bunicilor nostri, care isi tratau ranile cu sucul ei, este cel mai bun...Purificator de Aer! Si cu ambele plante putem dormi.
Nu intru in amanunte, puteti verifica si dvs. Eu am testat in cercetarile mele ambele plante, mai mult timp si confirm cu toata convingerea informatiile de mai sus.


Ambele plante vor fi prezente in toate spatiile de expunere si in birourile noastre din noile cladiri. Chiar si in spatiile de lucru daca personalul este interesat si le ingrijeste. 

In afara formaldehidei, avem probleme si cu benzenul, tricloretilena, toluenul, xilenul, amoniacul. Poate si altele.
Nu numai mobila este incriminata. Aproape toate obiectele din casa omului modern emana substante neconforme. V-ati gandit vreodata ce pesupune suma lor/ efectul lor cumulat? Ca si al E-urilor din mancare?
Plantele care ne pot face viata mai buna, nu vor mult. Doar ingrijire si atentie ca sa poata trai alaturi de noi sau ca sa poata trai ..pentru noi!
 
Data viitoare vom discuta despre cel mai nou, dar si cel mai mare rau din casele noastre: Poluarea Electromagnetica!Comentarii